- Det har vært litt av noen begivenhetsrike år. På disse årene har spillergruppa vår økt fra rett i underkant av ti spillere etter vår første sesong, til at vi i dag teller nesten 30 spillere i laget. Vi har blitt en fantastisk stor og fin gjeng, og som har plass til enda flere, forteller Stian Roen, lagets hovedtrener i alle årene med barnefotball.

Den unike guttegjengen i årskullet 2010 på Kambo har hatt mange og gode støttespillere rundt seg, i trygge omgivelser og i trygge rammer. Gutta har også trent mye, men først og fremst er det et godt miljø på laget, og at gutta har fått vært med på mye utenom de faste treningene. Det har nok også vært en av grunnpilarene for det suksessrike laget. Et godt samarbeid med spesielt 2011-årgangen har også bidratt inn i laget. 

Trenerteamet som har fulgt G2010 Kambo IL i barnefotballen: Otto Stenersen, Thomas Nilsen, Gudleik Jørstad og Stian Roen. (Lagleder Eirik Jordal var Ikke til stedet da bildet ble tatt).

Trenerteamet som har fulgt G2010 Kambo IL i barnefotballen, fra venstre: Otto Stenersen, Thomas Nilsen, Gudleik Jørstad og Stian Roen. (Lagleder Eirik Jordal var Ikke til stedet da bildet ble tatt).

 

- Med meg i trenerteamet har jeg hatt ivrige og dyktige medtrenere i Otto Stenersen, Gudleik Jørstad og Thomas Nilsen. Ikke minst har vår lagleder Eirik Jordal tatt seg av det administrative så vi som er på feltet kan tenke på det sportslige. Vi er heldige som har hatt en så stabil og ivrig gjeng med voksne rundt guttene våre. I tillegg må jeg også få nevne fansen vår – foreldrene - som har stilt opp mye!

På tross av Korona med lite cupaktivitet i den perioden – selv om guttene også da holdt et høyt aktivitetsnivå med treninger - har laget likevel rukket og vært på langt over 30 cuper i disse årene. Mange lokale cuper, men med Norway Cup og overnattingscup både i Fredrikstad og sist sommer i Danmark, som høydepunktene. Spesielt er overnattingscupene noe gutta har sett fram til og har gode minner fra.

Les mer under bildet

Foreldrene har vært en super heiagjeng og en god støtte for 2010-lget på Kambo IL i barnefotballen.

Foreldrene har vært en super heiagjeng og en god støtte for 2010-laget på Kambo IL i barnefotballen. Her fra Danmark i sommer. 

 

Foruten cuper har laget arrangert egne fotballcamper, med gjestetrenere utenfra laget, fra både Kambo IL og andre klubber i distriktet. Foreldre har også disket opp de lekreste lunsjer til treningscampene. Amin Askar tok også turen innom for å si hei til gutta ved to anledninger. Det var stas.

Sosiale turer er arrangert i Mossemarka, grillaftener på Nøkkeland, Sandolleyballbanen på Nøkkeland er benyttet, og hele laget har vært invitert hjem for å se på EM og VM fotball. Laget har også ved to anledninger gått til anskaffelse av egne og like treningsdresser for at gutta skal få tilhørighet, og ikke minst se litt proffe ut også. Dette er muliggjort av lagets trofaste sponsorer; Bro Warmex, Elisa Sushi og Wok, Rørcompaniet AS, Arkitekt AS og Kraft Digitalprint AS.  

: Lagleder Eirik Jordal gir lagbildet av gutta til Elisa Sushi og Wok, som takk for samarbeidet så langt.

Lagleder Eirik Jordal gir lagbildet av gutta til Elisa Sushi og Wok, som takk for samarbeidet så langt.

 

Fotball er så mye mer enn å møte opp på treningsøktene.

- Det å skape et godt miljø som guttene vil være i lengst mulig, og som også lærer de mer enn bare fotball, det har vært målet vårt, sier Otto Stenersen, medtrener på laget.

I tillegg har laget hatt fokus på kvalitetsøkter på hver eneste trening for å utvikle fotballspillere.

- Noen av gutta har jo en drøm, og den skal de få lov til å ha. Så lenge de spiller hos oss, så skal vi bidra til at alle har det gøy, om det er å være sammen med kompisen sin, eller å sikte mot Erling Braut Haaland, som faktisk startet karrieren sin, i en litt større breddeklubb enn vår. Det gjelder å ha trua, uansett, sier hovedtrener Roen.

Draktene er vasket og klargjort av lagleder Eirik Jordal foran A og B-finalene i Danmark i sommer.

Draktene er vasket og klargjort av lagleder Eirik Jordal foran A og B-finalene i Danmark i sommer.

 

Nå er overgangen fra barnefotball mot ungdomsfotball godt i gang. Noen endringer vil det naturlig nok bli framover for guttene.

For eksempel har alle fått prøvd seg med å spille kamp på stor 9er bane allerede, som går fra 16 til 16 meteren.

- Vi har fine planer for disse guttene både neste sesong og framover, og ønsker å fortsette med et høyt aktivitetsnivå, gode kvalitetstreninger og med litt krydder attåt. Det blir gøy både å være med og å følge med på fortsettelsen for guttene i 2010-kullet i Kambo IL, avslutter Roen.