Dagen startet i garderobene hvor barna fikk skifte på seg nye T-skjorter på samme plass hvor våre landslagsspillere skifter.

Kambo IL og Bjerke IL entret så gressmatten på Ullevål via spillertunnelen til musikk - og de store øynene og smilene til barna sa sitt da de kom ut på banen.

Tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal (74) var tilstede og ønsket velkommen. Han ble nylig utnevnt av kong Harald til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for kvinnefotballen.

Hele gressmatten var dekket opp med seks poster med litt ulike øvelser per post. Her skulle barna få kose seg med fotballteknikk og fotballglede sammen med engasjerte trenere, deriblant vår keeperkjempe Frode Grodås.

Etter en god lunsj fra Tine, fikk barna også møte Maria Thorirsdottir og Cecilie Fiskarstrand som begge spiller på Norges damelandslag. Til daglig spiller Thorirsdottir i Manchester United, men hun har tidligere også spilt for Chelsea. Fiskarstrand på sin side vokter buret i LSK damer. Det var både spennende og hyggelig å møte disse jentene.

Frode Grodås var med blant trenerne på Ullevål, men han brukte også god tid til både bilder, autografer og intervjuer sammen med våre unge håpefulle.

Barna fikk også møte en gjeng fra vårt e-sportslandslag i FIFA. Også dette skapte begeistring fra de som er kjent med å spille FIFA.

Barna fikk være med å stille spørsmål til stjernene, og her varierte spørsmålene fra alt til hvor lenge de hadde spilt fotball, om de hadde møtt Ronaldo, hva de spiste til frokost og til hvilket draktnummer de hadde.

Vi fikk også se en stafett hvor vår egen Haakon Haslerud ble matchet opp med Frode Grodås. De skulle konkurrere i matpakkesmøring og skyte på blink mot Bjerkes trener og Maria Thorirsdottir. En ivrig heiagjeng fra både Bjerke IL og Kambo IL på sidelinjen til denne tette kampen.

Etter en spennende og innholdsrik dag er det nok mange små barn som har fått fylt opp med både gode minner og ny inspirasjon.

En stor takk til NFF og Tine og alle bidragsytere som var med og gjorde dagen på Ullevål stadion til en dag vi sent vil glemme.