Mye har skjedd på kort tid. Etter en liten pause etter sesongslutt på 7er fotball, er rundt 25 spillere i gang på kunstgresset på Nøkkeland flere ganger i uka. Med større bane, en hel halv elleverbane, er det mye som er nytt å forholde seg til. Blant annet har det kommet med en ekstra dimensjon i spillet, offside;


- Gutta har gledet seg til å kunne spille på større bane og å lære seg offside. Etter to år med syverfotball ser vi at gutta våre er klare for noe nytt og spennende, sier Stian Roen, hovedtrener for Kambo G2010.

Både formasjons og offsidetrening, med både tre og fire medspillere å forholde seg til i samme ledd. Det er mye mer å tenke på nå. Men samtidig gir gutta tilbakemelding på at de synes det er gøy og lærerikt.

G2010 har meldt seg på i en Vinterserie, etter et knallbra initiativ fra HSV. Mange av lagene på G2010 nivå i Mossedistriktet er med i serien. Det er selvfølgelig uten tabell og resultater, men gutta får i praksis øvd på det som er nytt, på en god måte, i ordnede former med denne vinterserien.


Foran de to første kampene for gutta, ble det spillermøte i klubblokalene, noe vi ikke har vært bortskjemte med i Koronatiden. Endelig kan gutta møtes for litt fotballprat. Det er en del av kulturen som er viktig å få med seg. Både spillermøter og etter hvert garderobekultur.


Gutta på 2010 trener også en gang inne Nøkkelandshallen i uka, i tillegg til utetreninger.


- Innetreningene er et veldig sosialt og gøy tiltak, som er en viktig del av å skape det felles gode miljøet for gutta på dette laget, forteller Roen.


Før jul blir det kamper mot Eika og HSV i vinterserien, før det blir en liten juleferie i slutten av desember, før det braker løs med trening, flere kamper i Vinterserien og cupspill på nyåret.