Andre klubber har noe å lære av Kambo IL!

I Kambo IL er det en selvfølge at barn og voksne rydder opp etter seg. Jeg håper og tror at andre kan følge etter og bli like flinke som dem! Det sier Tiril Emma Børresen Tjelflåt, som er driftsleder for idrettsanleggene i Moss drift og anlegg. Hun er svært imponert over måten Kambo ILs medlemmer behandler kunstgresset på Nøkkeland, som Moss kommune eier. ? De er veldig flinke til å ta vare på anlegget. I Kambo IL er de veldig selvstendige og har stor ansvarsfølelse og eierskap. Det er lite jobb for oss i Moss drift og anlegg, sier Tjelflåt.

– Blir du overrasket når det er ryddig på banene i distriktet, Tjelflåt?

– Ja, dessverre. Veldig overrasket. Jeg mener derfor at Kambo IL er et eksempel til etterfølge for mange andre klubber. Det handler jo også om å lære barn og unge til å ta ansvar, svarer hun.

Mer tid til vedlikehold

Driftslederen understreker at det ikke handler om at de selv skal få roligere dager på jobb. Når idrettslagene hjelper til, får de mer tid til å gjøre den jobben som de faktisk skal utføre.

– Vi er ansatt for å gjøre en jobb for alle klubbene og på alle banene i Moss kommune. Jo mer tid vi må bruke på å rydde opp etter barn og voksne, jo mindre tid har vi til å drive med vedlikehold og andre arbeidsoppgaver, sier hun.

Nulltoleranse for søppel

I likhet med mange andre klubber, er også Kambo IL avhengig av ildsjeler som tar i et tak. Blant dem er Bjørn Grønna. For ham betyr det mye å holde anlegget rent og pent til enhver tid. Og han er ikke akkurat slurvete i arbeidet. Grønna legger merke til de minste ting som ikke hører til på banen.

– Se på det fine anlegget vi har! Det er for ille at det skal ligge søppel der. Det er et flott sted for barn og unge, sier Bjørn Grønna.

– Jeg blir ofte spurt om hvorfor jeg gjør dette. Da svarer jeg at jeg ikke gjør det for dem, men at jeg gjør det for min egen del. Jeg er nærmeste nabo og jeg liker å holde det ryddig rundt meg, tilføyer han og ler.

Men det er for all del ikke «bare» kunstgressbanen på Nøkkeland som Bjørn Grønna tar seg av.

– Vi har også vår egen fotballbinge og sandvolleyballbane. Det er mye arbeid, nesten en full stilling. Men nå er jeg pensjonist, så det er ikke noe problem, smiler pådriveren.

 

Stolt av Kambo-kulturen

Kambo IL-leder Espen Andersen er utrolig glad for den stå på-viljen som er blant medlemmene og de tar grep i fellesskap.

– Vi har alltid hatt lyst til å ha det fint. Det er slik kulturen er her. Og får vi en kunstgressbane til en dag, rydder vi gjerne den også, sier Andersen med et lurt smil.

Kambo IL-sekretær Irene Ekseth er også imponert over Moss drift og anlegg, og føler at dialogen er meget bra.

– Det er så fint å ha et så godt samarbeid med Tiril. Hun er ei utrolig dame, skryter Ekseth avslutningsvis.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift