Kambo-suksessen vil ingen ende ta

Pådriverne i Kambo IL håpet at deres ferske konsept skulle sette klubben på det lokale fotballkartet igjen. Det har de så absolutt lyktes med.

Etter mange år uten en fotballcup for de minste i nordre bydel, følte de ivrige pådriverne i idrettslaget at det var på tide å få til noe igjen. I fjor arrangerte de Kambo Indoor Cup for spillere mellom seks og ti år, og lagene strømmet til. Det ble en braksuksess og de var derfor spente på om responsen ville bli den samme i år.

Etter helgens arrangement kan man med trygghet slå fast at konseptet tok helt av.

– Tilstrømmingen har vært stor. Det var faktisk 12 lag som ikke fikk plass i cupen, forteller Ann-Sofi Knutsen, som er en av arrangørene.

Vestby/Sons 2011-lag var blant dem som deltok i en fotballcup for første gang og opplevelsen var helt fantastisk, ifølge hovedtrener Kenneth Eriksen.

– Vi har virkelig følt oss velkommen, så dette frister til gjentakelse, smilte Eriksen.

Suksessoppskriften

Kambo IL-pådriver Ann-Sofi Knutsen tror blant annet at god service og lav kostnad gjør at mange har fått øynene opp for fotballfesten i Nøkkelandshallen.

– Her koster det bare 800 kroner å delta for hvert lag, så det skal i alle fall ikke stå på det. Alle skal ha mulighet til å være med. I tillegg får vi mange gode tilbakemeldinger på servicen vår, så det er jo hyggelig, forteller hun.

– Flere Kambo-barn har også kommet innom hallen og fulgt kampene fra tribunen både lørdag og søndag. Det er flott, tilføyet Knutsen med et smil.

AVGJØRENDE PARTNER: Lions Club Moss Øst sponser Kambo IL-cupen og bidro underveis i arrangementet.

AVGJØRENDE PARTNER: Lions Club Moss Øst sponser Kambo IL-cupen og bidro underveis i arrangementet. Foto: Joakim Bekkåsen

Avhengige av støtte

Totalt deltok 42 lag i årets utgave, nøyaktig det samme som i fjor. Foreløpig har Kambo IL ingen planer om å utvide, ettersom det kan føre til at de tar seg «vann over hodet».

- Det skal være kvalitet og lagene skal ha kort ventetid mellom kampene, fortalte Ann-Sofi Knutsen.

Emma Olsen, som også er blant arrangørene, legger ikke skjul på at samarbeidet med Lions Club Moss Øst og dugnadsinnsatsen fra egne medlemmer er helt avgjørende.

– Vi hadde ikke klart oss uten dem. De er gull verdt, skrøt Olsen.

Lions-herrene har både sponset arrangementet og bidratt som parkeringsvakter. De unge Kambo IL-medlemmene har derimot tatt seg av kioskdriften.

Fornøyde med Kambo IL

Medlem i Lions Club Moss Øst, Svein Ruud, er imponert over det rødtrøyene i nordre bydel har fått til med Kambo Indoor Cup.

– Kambo IL gjør en kjempejobb for barna og samarbeidet mellom oss går veldig bra, fortalte Ruud.

Han benyttet også anledningen til å legge til at de trenger flere medlemmer, både damer og herrer.

Lions Club Moss Øst får for øvrig sin hovedinntekt fra den årlige «Tulipanaksjonen», noe de er helt avhengige av for å kunne sponse Kambo IL.

FULL FART: Ekholt og Vestby/Sons unggutter fikk nyttig erfaring i sin kamp i Nøkkelandshallen i helgen.

FULL FART: Ekholt og Vestby/Sons unggutter fikk nyttig erfaring i sin kamp i Nøkkelandshallen i helgen. Foto: Joakim Bekkåsen

Les saken i Moss Avis her: https://www.moss-avis.no/sport/fotball/kambo-il/kambo-suksessen-vil-ingen-ende-ta/s/5-67-615205

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift